Hoe te gaan

Van een gesprek over ouder worden beland je soms in een gesprek over overlijden. Eigenlijk niet helemaal toevallig, want de broer van onze vriendin is overleden, veel te jong en ook op een niet al te prettige manier.

Een paar jaar geleden heb ik, in navolging van een andere vriendin een documentje opgesteld met daarin aanwijzingen wat er moet gebeuren als ik overleden ben:

Als ik dood ben

Er is een overlijdenspolis van Yarden die in natura uitkeert

Ik wil gecremeerd worden.

Bloemen mogen; ik ben er toch niet meer verantwoordelijk voor als ze verdrogen šŸ˜‰

Ik wil in ieder geval de volgende muziek:

  • Sometimes it snows in April van Prince
  • Fly me to the moon van Nina Simone
  • Abide with me van Pro Musica
  • Ecclestiastes van Stevie Wonder
  • Hurt van Johnny Cash
  • Andere liedjes die mijn partner nog bedenkt
  • Als uitsmijter: Good times van Aretha Franklin

LiefstĀ  geen begrafeniscake en koffie; dan liever een borrel en hapjes enzo. Maar als de verzekering dat niet dekt: in ieder geval geen droge cake, maar koekjes, chocolade ofzo.

Het meeste klopt nog, ik twijfel nog over de uitsmijter. Ook is het misschien natuurvriendelijker om begraven te worden????? En de partner is er ook even niet… maar niets veranderlijker dan een mens he?
Er zijn mensen die me een controlfrak noemen… waarom, ik zou het niet weten.

[Op dit moment speelt toevallig (of niet?) in mijn net nieuw geinstalleerde Songbird Jamiroquai – Too young to die]

2 gedachten over “Hoe te gaan

  1. Capt.KRik!

    Cremeren hoeft natuurlijk niet mielieu-onvriendelijk te zijn… Begraven (en verteren) zorgt ook voor CO2 uitstoot en het vrijkomen van alle zware metalen (uit je vullingen enzo).. Meebie gewoon verwerken tot kattevoer beter idee? Er zijn landen waar doden aan de gieren worden gevoerd.. Heb zelf wel altijd behoefte gehad om naar de plek te gaan waar dierbaren begraven zijn, maar weet ook dat er mensen zijn die dat niet willen. Het graf van Pim en mijn moeder is nog tot 2019 betaald, daarna moet het weer verlengd worden… Wat gebeurt er als niemand dat meer betaald? Dan wordt het leeggehaald en verdwijnen de botten in een z.g. knekelput (ff doorklikken). Dus raken de botten van mijn moeder en Pim door elkaar met een heleboel andere mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.