Militaire industrie is moord

Natuurlijk wordt er aangebeld als je net je onderbroek staat te verwisselen. Ik liep snel maar even naar de voordeur en er stond een ascetisch type voor de deur. Een soort marathonloper-achtig type, extreem mager, zenuwachtig, brilletje. Hij stelde zich voor als Arthur en vertelde dat hij door de kapper hierheen was verwezen.

Nu kan ik niet knippen. Ja, in papier wel, maar haren knippen en er dan ook nog een model in weten te krijgen… nee. Daar heb ik niet voor doorgeleerd. “Nee, nee”, haastte hij zich te zeggen, “de kapster vertelde juist dat jij websites kan maken. Zou ik even vijf minuten binnen mogen komen om het uit te leggen?”,

En voor ik het wist stond hij binnen en vulde mijn woonkamer zich niet alleen met zijn gestalte maar ook met zijn onbeschrijfelijk gore lichaamslucht. Zo’n zwerverlucht. Ouwe doekjes, natte hond, afval met rottend vlees en fruit, gemarineerd met oud zweet.

Tja, toen was ik er eigenlijk al klaar mee en had ik helemaal geen zin om een website voor hem te ontwerpen. Hij wilde graag bewegende beelden op de site, dus nu haastte ik me om te zeggen dat ik dat niet kan, dat moet met Flash en daar moet ik me dan in verdiepen. Uit zijn zak diepte hij een postertje, uiteraard smoezelig. Een grote voet met daarop de tekst: militaire industrie moordt. Daarboven een aantal woorden zwevend: dood, verderf, Daar weer boven een serie galgen met daarop de woorden atoomoorlog, milieuvervuiling. En alles moest afzonderlijk bewegen en de letters steeds groter en kleiner wordend.

Nogmaals benadrukte ik dat ik dat niet kon fabriceren, waarop hij me vroeg wat voor sterrenbeeld ik ben. Ook dat nog. Niet alleen een S5 type, maar ook nog een zwever.

Zo gauw als mogelijk wilde ik hem de deur uit hebben, maar eerst wilde hij wat sites zien. Fluks wat laten zien en “ja, ik moet weg, dus…”

“Prima, maar mag ik je zoenen?”

Ik stond gelukkig en kon dus niet van mijn stoel vallen.

“Nee, ZEKER NIET!”

“Ach”, sloot hij af, “ik heb wel met meer vrouwen gezoend.”

Tuurlijk jongen. Zeker met blinde vrouwen zonder reukvermogen.

1 gedachte op “Militaire industrie is moord

  1. Capt.KRik!

    SJeezus! bijna dood-ervaring moet dat geweest zijn!
    Volgende keer eerlijk zeggen dat iemand eerst moet gaan doesjen! en die kapper doodschieten! NU! viespeuk….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.