Stemmen

Mijn liefje stemt niet. Dat schijnt allemaal geen zin te hebben, de hoge heren doen toch maar waar ze zelf zin in hebben.

Ik verkeer nog in de waan dat het wel wat uitmaakt waar ik op stem. Maar waarop, he, dat is toch weer de vraag.

In onze woonplaats doen ze niet mee aan de Stemwijzer, maar is er wel een verkiezingskrant in de rondte gestuurd. Nooit gehad, dus gelukkig was ie ook digitaal te krijgen. Met veel schrik lees ik allemaal plannen voor mijn woonplaats waar ik het helemaal niet mee eens ben (een nieuwbouw-shopgebeuren, een tunnel???? Een stadsstrand?? ) Nou ja, een stadsstrand is misschien nog wel een idee. Dan wordt het op mijn favoriete zwem-picknick-zonplek misschien wat minder druk. Ook de vervroegde sluitingstijd van de horeca is een hot item in de plaatselijke politiek. Maar geen van deze onderwerpen geeft me een richting van keuze voor een partij.

De afgelopen jaren heb ik me behoorlijk druk gemaakt over  de bomenkap in mijn woonplaats. Dit weekend werd ik alweer met leegte, licht en ruimte geconfronteerd. Nu zijn dat normaal gesproken woorden waar je blij van wordt. Maar dat geldt niet voor mij als er ongeveer 30 bomen voor gekapt zijn.

Nergens in de verkiezingsprogramma’s las ik hier iets over terug. Dus besloot ik de partijen stuk voor stuk te mailen met de vraag wat het standpunt is ten opzichte van bomenkap.  Uit hun antwoord hoop ik naast de mening over bomenkap, ook hoe ze verder omgaan met vragen van burgers. Van vier partijen heb ik al antwoord terug, lekker snel!

Het wonderlijke is, dat twee partijen zeggen dat zij de enige partij zijn die in het geweer gaan tegen nodeloze kap. Niemand steunde hen.

Een andere partij roept meteen dat bomen gekapt moeten worden als wegen omhoogkomen, of de veiligheid verminderen  (b.v. een zwakkere dijk). Ze zijn wel tegen nodeloze kap. Typisch een antwoord waaruit meeloperij en de gemakkelijkste oplossing nemen blijkt. Die wordt het dus niet.

Een andere partij geeft in hun antwoord aan wat volgens hen de achtergrond is van sommige bomenkapsituaties, “In het verleden heeft men snelle groeiers geplant (om nieuwbouwwijk snel groen te krijgen), waardoor er problemen zijn ontstaan als het omhoog komen van de bestrating en ingroei in de riolering. Bewoners klagen daar vervolgens ook over”  en vinden dat er zo min mogelijk bomenkap moet plaatsvinden.

Nu de rest van de partijen afwachten en woensdag mijn stem uitbrengen.

1 gedachte op “Stemmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.