Trammelant

Mijn jaar bij het woonzorgcentrum begon al goed. Een verzorgende had geld (vrij grote bedragen) van een bewoner aangenomen en daarbij ook diverse keren wat paracetamollen en toetjes die “over” waren meegenomen naar huis.

Na een aantal heftige gesprekken ging deze dame elders werk zoeken. ‘k Heb me laten vertellen dat ze weer in een ander zorgcentrum werkt en nog steeds geld van de bewuste bewoners aanneemt voor haar zoontje…

Aan het eind van mijn werkzame jaar bij deze instelling weer een geintje dat een hoop energie, tijd en wat dies meer kost.

Een bewoner was niet naar bed gebracht ’s avonds en heeft aldus zittend in haar stoel de nacht moeten doorbrengen, zonder enige vorm van zorg, verschoning of toezicht. ’s Ochtends om 8.30 u werd zij gevonden door de mensen in de dagdienst. Na verschrikt te rekenen, bleek zij al twaaf en een half uur, scheef, gebit uitgevallen, incontinentiemateriaal verzadigd in die rotstoel te hebben gezeten. Je kunt je voorstellen dat het huilen me nader stond dan het lachen. Het zal je moeder maar zijn. Gelukkig voor deze mevrouw is ze wat dementerend en hopelijk heeft ze vergeten hoe het was om de nacht te zien vallen, het wat kouder te voelen worden, pijn in de billen te krijgen, het incomateriaal voller te voelen worden.

Ernstige gesprekjes met de betrokken medewerkers volgden, met de avonddiensten die mw. vergeten waren om in bed te leggen en de nachtdiensten die mw. ’s nachts niet drie keer hebben gecontroleerd.

Dochterlief van mw. belde ook nog ’s ochtends vroeg, dus dat was ook “leuk” voor de teamleider om te moeten melden wat er gebeurd was.

Na beraad met het locatieteam was besloten om de betrokken medewerkers een brief te sturen. Zowel de mensen in de avonddienst als in de nachtdienst kregen een brief met daarin een ernstige waarschuwing en deze blijft bewaard in hun personeelsdossier.

En daarmee was de kous af?

Morgen meer……”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.