Vegetarisch eten

Sinds de terugkomst uit Mexico besloot ik om vegetarisch te gaan eten. Da’s nu anderhalf jaar terug. De reden ervoor was, dat we in Mexico ook heel weinig vlees aten en ik het op het laatst helemaal niet miste. De voeding die daar bereid werd, was erg gevarieerd en lekker. Tevens speelde het argument mee dat je voor 1 kg. vlees 5 tot 10 kg. plantaardig voedsel en 11.000 liter water nodig hebt. Als een ieder geen (industrieel geproduceerd) vlees meer zou eten, was er geen hongersnood meer in de wereld. Ik las ergens dat veel van het voedsel voor onze koeien uit de derde wereld komt.
[ik bereken trouwens even snel: ik at ongeveer 5 keer per week 100 gram vlees per dag: 500 gram per week en dus 26 kilo vlees per jaar. Dat betekent dus dat ik in een jaar tijd zo’n 130 kg. plantaardig voedsel en 286.000 liter per jaar uitgespaard zou hebben]
Tegenwoordig komen er meer argumenten bij. Ik vind de smaak van vlees echt helemaal niet meer lekker. Een voor een vegetarisch aangezien, maar dus niet vegaloempiaatje smaakt opeens weeiig en wekt braakneigingen op.
Daarnaast een argument dat misschien niet helemaal klopt: ik vind het zielig. Ik kan het niet meer aanzien hoe dieren in kleine hokken zitten, een op zijn zachtst gezegd saai leven leiden en dan moeten eindigen in het abattoir.
Dat is zielig ja. Maar een zeehond die door een eskimo wordt geslacht om ’s avonds op te eten, vind ik ook vreselijk zielig. En dat terwijl die zeehond dan nog nuttig gebruikt wordt, zeg maar.
Maar komt dat door de aaibaarheidsfactor?
Voelt groente ook pijn?
En de miljoenen amoebes waar we dagelijks op lopen dan?
Nou, de discussie is geopend. Enneh… dit is geen kruistocht tegen vleeseters hoor. Een ieder doet maar lekker wat hij zelf wil. Ik vind het gewoon leuk om eens te lezen wat “men” ervan vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.