Blauw

“Ja, maar jij bent aan het stelen!” Een vrouw in de supermarkt schreeuwde dit naar een jongen die wel heel snel het pand aan het verlaten was. “Nee hoor, dat is helemaal niet waar”, antwoordde de jongen. “Jawel hoor, kijk maar, hij heeft een heleboel blikjes bier onder zijn trui gedaan. Wat gaan jullie hier nu aan doen?” Dit riep ze duidelijk naar het winkelpersoneel, maar onwillekeurig voelde ik me ook aangesproken. Terwijl ik de jongen om de hoek zag rennen, stond iedereen eigenlijk als verstijfd en deed niets. Wat is dat toch een afschuwelijk collectief gedrag. Ondertussen gaat de dader vrijuit.

Ik vroeg me af of wij als burgers ook iemand mogen aanhouden. Zoiets heb ik wel ergens gehoord, maar hoe zat dat ook al weer precies? En dan, als je hem aanhoudt, hoe moet het dan verder? Laat staan als iemand ook nog eens agressief wordt, wat moet je dan doen?

“Ik heb helemaal het hart in mijn keel”, zei de kassière en ging weer verder met afrekenen.

Op de fiets keek ik overal of ik de dief nog zag, maar zijn blauwe vest was in geen velden of wegen te zien.

Thuis vond ik inderdaad dit en voelde me slecht.

2 gedachten over “Blauw

  1. Capt.KRik!

    tekkelen en doodslaan met zijn eigen bierblikken! Jij had toch zwarte band?

    Ik heb ook wel eens iemand met een krat bier de INGANG van een supermarkt zien verlaten…..Tja, was te verbouwereerd om er iets van te zeggen…. Maar wiens schuld is het? van de kruidenier die achter zijn toonbank de bestelling opnam en dan de boodschappen afrekende/opschreef? of van de uitvinder van de supermarkt? je pakt wat je wilt en rekent af wat je in het mandje stopt, maar niet datgene wat onder je trui zit…oh ja en in de bus stempel je zelf EERLIJK je stripjes af….. ja en dat gaat dan echt werken… en iedereen betaalt zelf zijn belasting en we controleren het niet meer… en we rijden eerlijk echt niet harder dan de toegestane snelheid…. en we downloaden echt geen kinderporno en we nemen geen nigeriaanse sexslavinnen meer en we gooien geen vuilnis meer op straat en neuken altijd veilig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.