Zwanger zijn en andere ongemakken (3)

De buik. Die is vanaf het eerste opbollende moment niet meer alleen van jou en je partner, maar gemeengoed. Er zijn mensen bij die beleefd vragen of ze er aan mogen voelen, maar vaak is er al een tastende hand in je comfortzone voor je het doorhebt. Genoeg tips te vinden hoe je je hier tegen kunt wapenen: naar achteren stappen als je de hand aan ziet komen, of de hand aanpakken bij een verdachte beweging richting buik, maar sommige mensen zijn zo ongelooflijk snel. Dan moet je het je maar laten welgevallen.
Sowieso is je buik opeens een normaal onderwerp van gesprek. Aan de vorm van de buik kan de “deskundige” zien of er een jongen in zit ofwel een meid. Jarenlang heb ik dat zelf ook altijd gedacht en altijd goed gehad, maar op een gegeven moment gaat het mis en zit er een meisje in een naar voren dragende buik en een jongen in een rondom opbollende buik. Mensen: op de echo is het echt beter te zien dan van  buitenaf. En na het bevallen is het pas echt zeker. Stop maar met die helderziende uitspraken. En heb het geduld om het af te wachten.
Een oordeel over je buik is ook heel snel voor elkaar. Voor de één heb ik een prachtig bescheiden buikje, de ander slaat zijn hand voor de mond als ie me ziet: wat heb jij een enoooooorme buik!  Ik houd het zelf maar ergens op het midden om maar geen complex ervan te krijgen. In ieder geval ben ik erg blij met een buik zonder striae en/of vlekken. Ook mijn navel houdt zich gelukkig koest en komt niet naar buiten ploppen als een knoopje aan een ballon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.